Dit zijn de leukste 7 pretparken in de provincie Limburg (2023)

Ook in Limburg zijn er verschillende pretparken voor het gehele gezin. De provincie zelf kent twee echte pretparken, namelijk Toverland en de Valkenier, maar kent daarnaast nog andere interessante plekken waar jij met je gezin een leuke dag kan beleven. Wij hebben de leukste 9 uitjes waaronder pretparken, avonturenparken en speelparken voor jou op een rijtje gezet.

We geven per locatie inzicht wat je er precies kan doen, aan welke prijs je moet denken voor een ticket en overige praktische en bruikbare informatie. Heb jij al zin in je bezoek aan een pretpark in Limburg?

1. Toverland in Sevenum

Toverland gelegen in het Limburgse plaatsje Sevenum bestaat sinds 2001. Het pretpark kan worden beschouwd als een echt themapark. Zo waan je je in 6 verschillende magische werelden boordevol met attracties. De attracties zijn zowel buiten als binnen, dit maakt het pretpark tijdens een slechte en/of koude dag nog steeds geschikt als een leuke dagbesteding. Toverland is ook van de weinige pretparken die 365 dagen in het jaar geopend is.

Voor wie is Toverland geschikt?

Binnen het pretpark is goed rekening gehouden met de verschillende type bezoekers. Zo kom je als waaghals aan je trekken door maar liefst 5 verschillende achtbanen. Voor de mindere waaghals en de kleinere bezoekers zijn er gelukkig meer dan voldoende attracties.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een indoor speeltuin, met gave speeltoestellen in thema. Nogmaals dit pretpark leent zich voor het gehele gezin.

Toverland de wereld van magie is inmiddels een gevestigde naam als pretpark. Het is daarom ook een ware concurrent van de grotere pretparken in Nederland. De nominatie voor het leukste uitje in 2021 ANWB lijkt dan ook meer dan terecht.

Tickets voor Toverland
Wanneer je besluit om Toverland te bezoeken, dan wordt aangeraden om je tickets online te bestellen. Online ontvang je namelijk meer korting, dan wanneer je besluit om aan de kassa een ticket te kopen.
Online je tickets bestellen via de website van Toverland levert je korting op. Wanneer je besluit om 7 dagen voor je bezoek je tickets te bestellen, dan ontvang je per ticket een early bird korting van maar liefst € 7 euro.
De prijzen van tickets kunnen variëren per seizoen, welke lengte een persoon heeft of wanneer iemand 60+ is. Kinderen onder de 90 cm mogen gratis het pretpark naar binnen.

Prijzen voor Tickets van Toverland.

Online zijn er verschillende prijzen te vinden voor Toverland tickets. Wij weten dat dagtickets.nl vaak onder de prijs zit van een online ticket bij Toverland zelf. Een ticket via deze site start op het moment van schrijven vanaf € 23,50 voor volwassenen.
Onderstaande overzicht geeft je meer inzicht in de ticketprijzen. Goed om te weten is dat wij deze met regelmaat op onze website bijwerken, maar wij adviseren altijd om naar de meest actuele ticketprijzen op de website van Toverland zelf te kijken.
Lenteseizoen

 • Volwassenen groter dan 140 cm – € 33,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 23,50,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 28,50,-

Zomerseizoen

 • Volwassenen groter dan 140 cm – € 36,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 25,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 30,-

Praktische informatie over Toverland

Locatie: Attractiepark Toverland, Toverlaan 2, 5975 MR in Sevenum
Eten en drinken: Het is toegestaan om eigen eten mee te nemen, maar ook op het park 9 restaurants waar je terecht kan.
Openingstijden: vanaf 10.00 t/m 18.00 of 21.00 (afhankelijk van het seizoen en welke dag)

2. Pretpark de Valkenier

Familie Pretpark de Valkenier ligt in heuvelachtige gebied bij Valkenburg a/d Geul. Het pretpark uit 1934 omschrijft zichzelf als het voordeligste pretpark van Europa. Dit komt goed uit wanneer je er niet een te dure dag van wilt maken.

(Video) DEZE EDITS KAN NIEMAND😱 - Limburg ProvincieCup #12

Het pretpark zelf beschikt over attracties die je ook in andere pretparken tegenkomt. Zo is er een achtbaan, waterglijbaan en een reuzenrad.

Ook zijn er veel speeltoestellen en kermisattracties aanwezig. Ik denk dat de naam pretpark daarom niet helemaal recht doet aan wat de Valkenier precies is. Het is namelijk een grote speeltuin met een aantal pretparkattracties. In totaal telt het pretpark 21 verschillende attracties die je kan bezoeken.

Voor wie is het Pretpark de Valkenier geschikt?

Het pretpark heeft een duidelijk focus op de jongere bezoeker. De attracties zijn geschikt voor een leeftijd t/m 12 jaar. Uiteraard mag je als volwassene ook meegaan in de attracties.

Tickets voor Pretpark de Valkenier

Ticket zijn verkrijgbaar aan de kassa en online. Wanneer je online via de website van Pretpark de Valkenier besteld, dan ontvang rond de 3% korting per ticket. De onderstaande ticketprijzen worden gehanteerd.

 • Kinderen t/m 1 jaar mogen gratis het pretpark binnen
 • Kinderen vanaf 2 en 18 jaar betaal je online €14,95
 • Volwassen tickets bedragen online €14,95
 • 60+ tickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 6,50

Praktische informatie over Pretpark de Valkenier

Locatie: Pretpark de Valkenier, Koningswinkelstraat 53, 6301 WH Valkenburg

Eten en drinken: Het is toegestaan om eigen eten mee te nemen. De opties qua eten op het park zelf zijn redelijk ongezond.

Openingstijden: vanaf 10.00 t/m 17.00

3. Kinderstad in Heerlen

Kinderstad Heerlen is een klein overdekt pretpark met diverse attracties voor kinderen. Het indoor speelpark is voor kinderen tot en met 12 jaar en is het gehele jaar geopend.

Het park beschikt over twee achtbanen, een wildwaterbaan, luchtkussen, trampolines en achtbanen. Niet alle attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. Goed om hier als ouder goed op te letten, voordat je ontspannen een momentje voor jezelf pakt. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen alleen gebruik maken van de trampoline, vulkaan, luchtkussen en de ballenbak.

Tickets voor Kinderstad Heerlen

Een kaartje voor Kinderstad Heerlen koop je aan de kassa. De ticketprijzen variëren per leeftijd.

 • Kinderen tussen de 0 tot 2 jaar mogen gratis naar binnen
 • Vanaf 2 jaar is een tickets € 12,-
 • Ben je 65+ dan betaal je € 10,-

Praktische informatie over Kinderstad Heerlen Heerlen

Locatie: Parallelweg 4, 6411 ND in Heerlen

(Video) Met het hele gezin naar Limburg | Visit Limburg

Eten en drinken: Kinderstad Heerlen beschikt voor een cafetaria, maar het is ook toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.

Openingstijden: Het gehele jaar van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00

4. Avonturenpark Valdeludo in Echt

Niet helemaal een pretpark, maar zeker noemenswaardig voor de provincie Limburg is het avonturenpark Valdeludo. Het park beschrijft zich al een uit de hand gelopen speeltuin en inderdaad niets in minder waar.

Midden in de natuur zijn er verschillende speeltoestellen als een klimmuur, het huttenbouwbos en de speelrivier. Verder telt het avonturenpark ook verschillende activiteiten, namelijk: outdoor lasergamen, mini jeep parcour, een hoogte parcour en een bungee trampoline.

Voor wie is het Avonturenpark Valdeludo geschikt?

Voor kinderen vanaf 4 jaar. De attracties zijn wat avontuurlijker en simpelweg nog niet geschikt voor de allerkleinsten.

Tickets voor het Avonturenpark Valdeludo

Het pretpark hanteert verschillende prijzen voor de tickets. Hieronder overzichtelijk de verschillende online tickets met bijbehorende prijzen.

 • Reguliere ticket (zonder lunch en ijsje) €9,95
 • All-in ticket (koffie, thee, ranja, fris, tosti en een ijsje € 19,50,-

Praktische informatie over Avonturenpark Valdeludo

Locatie: Bandertlaan 9, 6101 NL, in Echt

Eten en drinken: Eigen eten drinken meenemen is toegestaan. Ook is er een horecavoorziening op het park.

Openingstijden: variëren van 10.00 of 11.00 t/m 18.00

5. Monkey Town in Heerlen

De indoor speeltuinen van Monkey Town zijn in heel Nederland bekend. Op een regenachtige dag is Monkey Town in Heerlen ideaal voor jonge kinderen die graag willen spelen.

Monkey Town Heerlen beschikt over een speelparadijs waar kinderen kunnen klimmen, kruipen en klauteren. Daarnaast zijn er verschillende glijbanen, is er een klimtoren, een grote ballenbak en kunnen kinderen bouwen met grote blokken.

Voor peuters is de peuterzone ingericht. Hier mogen alleen kinderen tot en met 4 jaar naar binnen.

(Video) Zuid Limburg zo als het vroeger was

Tickets voor Monkey Town Heerlen

In tijden van corona wordt aangeraden om voorafgaand aan je bezoek je plek alvast te reserveren. Reserveren doe je via het volgende boekingsformulier. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je aan de kassa bij Monkey Town voor je kinderen een toegangskaartje kopen.

Een toegangskaartje zijn er in twee categorieën. Kinderen tot 4 jaar is entree € 4,95. Voor kinderen boven de 4 zijn de kosten voor een kaartje € 7,95

Praktische informatie over Monkey Town Heerlen

Locatie: Stadionbaan 50, 6416 CS in Heerlen

Eten en drinken: Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen Monkey Town. Wel heeft elke Monkey Town zijn eigen cafetaria waar mensen eten en drinken kunnen bestellen.

Openingstijden: variëren van 09.00 of 10.00 t/m 18.00

6. Speelland in Geleen

Speelland Geleen is een tijdelijk speelparadijs met van maar liefst 500 m2. Er zijn hier meerdere springkussens waar kinderen tot 10 jaar kunnen springen, klimmen en glijden.

Het is belangrijk dat je als ouder of begeleider een oogje in het zeil houdt. Verder wordt er in tijden van Corona gevraagd om voor je bezoek een reservering te plaatsen. Je komt dan in aanmerking voor een tijdslot van 2,5 uur.

Het is mogelijk om gratis te parkeren en als ouder zijn er meer dan voldoende (ook overdekte) zitplaatsen zijn.

Tickets voor Speelland Geleen

Toegang voor het springkussenparadijs bedraagt eenmalig € 5,00. De reservering dient vooraf te worden gedaan en de ticket kan je aan de balie betalen.

Praktische informatie over Speelland Geleen

Locatie: Parallelweg 58, 6161 SM in Geleen

(Video) POPULAIRSTE ETEN TESTEN UIT PROVINCIES IN NEDERLAND!🧀

Eten en drinken: Het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen. Ook verkoopt Speelland zelf eten en drinken tegen zeer schappelijke prijzen.

Openingstijden: Maandag t/m zondag van 09.30 tot 18.00. Wij raden je aan wel altijd de website te controleren voor de meest actuele tijden.

7. Speelpark Klein Zwitserland

Het Speelpark Klein Zwitserland gelegen in tegelen is een begrip in Limburg. Al meer dan 80 jaar weet dit park jong en oud te vermaken. Het is daarmee ook een van de oudste speelparken van Europa.

Het park heeft een gezonde mix van moderne en spannende speeltoestel. Ook is goed nagedacht over de verschillende leeftijdscategorieen.

In het kleuterland kunnen de kleine bezoekers los op de verschillende klimelementen, schommels en glijbanen.

Ook is er een piratenland (aaaargh). Geheel in thema kunnen de kids hier klimmen op torens, van een gave kabelbaan, het klimmen door een kanon. Er gaan zelf de geruchten dat er op het piratenland een schat ligt verstopt.

Heb je zin om te zwemmen dan kan dit in het buitenzwembad met aangrenzende Alpenweide.

Ook is er een avonturenbos waar kinderen hutten mogen bouwen, op ontdekkingsreis gaan of waar je kan spelen in grootste zandbak van Nederland.

Voor wie is Speelpark Klein Zwitserland geschikt?

Het pretpark is geschikt voor het hele gezin. Kinderen tot 12 jaar hebben een leuke afwisseling activiteiten in dit speelpark. Ook voor ouders/verzorgers is er voldoende te doen. Denk hierbij aan zwemmen en ook is er een midgetgolfbaan aanwezig.

Tickets voor Speelpark Klein Zwitserland

Toegang tot het speelpark bedraagt € 6,50 p.p. Dit is exclusief het midgetgolfen, hier dient namelijk een additionele prijs van ook van € 6,50 voor te worden betaald. Bekijk hier alle actuele ticketprijzen van het Speelpark. Je dient voorafgaand aan je bezoek je tickets te reserveren.

Praktische informatie over Speelland Geleen

Locatie: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND in Tegelen

(Video) Limburgse stiltegebieden: waarom hebben diersoorten stilte nodig?

Eten en drinken: Je mag zelf eten en drinken meenemen. Ook is het mogelijk om in het speelpark eten en drinken te kopen.

Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00.

FAQs

Welke pretparken liggen in Limburg? ›

 • Sprookjesbos. Valkenburg.
 • Attractiepark Kabelbaan Valkenburg. Valkenburg.
 • Avonturenpark Valdeludo. Echt.
 • Kinderstad Heerlen. Heerlen.
 • Familiepretpark Mondo Verde Landgraaf. Landgraaf.
 • Steinerbos. Stein.
 • Adventure Valley. Landgraaf.
 • Park het Plateau. Brunssum.

Hoeveel pretparken zijn er in Limburg? ›

De provincie zelf kent twee echte pretparken, namelijk Toverland en de Valkenier, maar kent daarnaast nog andere interessante plekken waar jij met je gezin een leuke dag kan beleven. Wij hebben de leukste 9 uitjes waaronder pretparken, avonturenparken en speelparken voor jou op een rijtje gezet.

Wat zijn de mooiste grotten in Limburg? ›

Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.
...
 • Maastricht Underground. 3.173. ...
 • Kasteelruïne & Fluweelengrot. ...
 • Cauberg Cavern - Gemeentegrot. ...
 • MergelRijk. ...
 • Rendez Vous. ...
 • Châlet d'n Observant. ...
 • Geulhemmergroeve Quarry.

Hoe heten alle pretparken? ›

Dit is een lijst van attractieparken in Nederland.
 • Attractiepark Sprookjeshof.
 • Attractiepark Slagharen.
 • Attractiepark Toverland.
 • Avonturenpark Hellendoorn.
 • Aviodrome.
 • BillyBird Park Hemelrijk.
 • De Waarbeek.
 • DippieDoe.

Wat is het eerste pretpark van Nederland? ›

Het eerste pretpark in Nederland is de Efteling. In 1952 was de officiële opening van het Sprookjesbos. Maar in 1933 bestond het park al. Alleen toen bestond het uit een aantal sportvelden met een speeltuin.

Hoe heette Slagharen vroeger? ›

Hoe het ooit begon..

In 1963 werd Shetland Ponypark Slagharen geopend door de heer Henk Bemboom. Hij zag dat de ondernemers in Slagharen het steeds moeilijker kregen door de opkomst van de auto. Mensen kregen steeds meer vrije tijd en daardoor zag hij de oplossing in recreatie.

Wat is het duurste pretpark? ›

Het duurste pretpark is de Efteling. Een kaartje voor bezoekers vanaf 4 jaar kost 38,50 euro. Directeur Kees Klesman van pretparkkoepel Club van Elf bevestigt dat de prijsstijgingen vooral opgesoupeerd worden door investeringen in attracties.

Wat is het kleinste pretpark ter wereld? ›

De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk, naar eigen zeggen 's werelds kleinste attractiepark, heeft er een nieuwe attractie bij. Niemand minder dan televisielegende Henny Huisman opende deze week een grote sprookjestuin.

Hoe heet het bekendste pretpark in Nederland? ›

De Efteling in Kaatsheuvel

Menig fan gaat jaarlijks naar de Efteling. Niet zo gek ook, want jong en oud raken nooit uitgespeeld in het grootste pretpark van Nederland. De hele familie geniet hier van attracties zoals wildwaterbaan Piraña, spookhuis Spookslot en de bekende Droomvlucht met elfen en trollen.

Wat is het bekendste pretpark ter wereld? ›

Met meer dan 20 miljoen bezoekers is Magic Kingdom, onderdeel van Walt Disney World in Florida, het meest bezochte attractiepark ter wereld.

Wat is het grootste pretpark van de wereld? ›

Het grootste attractiepark in de wereld staat in Amerika. Het is het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het attractiepark is eigenlijk een verzameling van een aantal grote themaparken. Er vier pretparken: the Magic Kingdom, de Epcot, Disney-MGM Studios en Animal Kingdom.

Wat is het mooiste deel van Limburg? ›

Vaals, Valkenburg en Maastricht zijn een must see, maar ook Thorn, natuurgebied de Groote Peel en Arcen met z'n prachtige kasteeltuinen wil je niet missen. Overal kom je dezelfde liefhebbers tegen. En bij Arcen pakt iedereen wel een keer de veerpont, want ook die horen thuis in het Limburgse landschap.

Wat is de mooiste grot in Valkenburg? ›

Grot Valkenburg MergelRijk is een van de grotten in Valkenburg. Het is een ware attractie in hartje Valkenburg. Van de Mergel overblijfselen zijn mooie creaties gemaakt, te denken valt aan o.a. 'De Nachtwacht'.

Wat is er te beleven in Limburg? ›

De beste attracties in Limburg Province
 1. Maasmechelen Village. 803. Winkelcentra. ...
 2. Gallo-Romeins Museum. 636. Specialiteitenmusea • Historische musea. ...
 3. Japanese Tuin. 649. Tuinen. ...
 4. 4. vzw Het Domein Bokrijk. 699. Historische musea. ...
 5. Het Mijnmuseum. 259. Specialiteitenmusea. ...
 6. Jenevermuseum. 366. ...
 7. Abdijsite Herkenrode. 277. ...
 8. Blotevoetenpad. 284.

Wat is de traditie van Limburg? ›

Traditioneel zijn het drie dolle dagen, van oudsher aan de vooravond van een periode van vasten, maar eigenlijk staat Limburg tijdens carnaval wel een week lang op z'n kop. Overal muziek, iedereen is verkleed, danst, zingt en viert feest.

Wat is het grootste pretpark in Duitsland? ›

Europapark is het grootste pretpark in Duitsland. Het ligt in het Zwarte Woud en is al vier jaar op rij uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. In de verschillende themagebieden proef je de sfeer van 15 Europese landen.

Waar zijn de meeste pretparken in Nederland? ›

De Top 10
PlekPretparkPunten
1Efteling23,31
2Toverland22,06
3Bobbejaanland20,34
4Duinrell19,66
6 more rows

Wat is de engste pretpark? ›

Het gaat om The Yukon Striker, die zich bevindt in Canada's Wonderland. Als je benieuwd bent hoe je de achtbaan ongeveer ervaart, kun je een video bekijken die het themapark online heeft gezet. The Yukon Striker gaat maar liefst 130 kilometer per uur, is in totaal 1105 meter lang en bereikt een hoogte van wel 75 meter.

Welk pretpark is het grootst in Nederland? ›

De Efteling (gelegen in Kaatsheuvel, vlakbij Tilburg) is het grootste en meest complete pretpark van Nederland. Niet alleen beleef je hier veel plezier met spectaculaire achtbanen, ook kun je bijzondere parkshows bijwonen en natuurlijk je ogen uitkijken bij de betoverende attracties.

Wat is het nieuwste pretpark van Nederland? ›

Goed nieuws voor pretpark-fans! In Groenlo, in Gelderland, komt een nieuw overdekt attractiepark. Het park moet Bommelwereld gaan heten en draait om de stripfiguren Olivier B.

Wat is groter Hellendoorn of Slagharen? ›

Hellendoorn en Slagharen zijn vergelijkbaar qua grootte, al heeft Hellendoorn wat meer spectaculaire attracties en is daardoor geschikter voor wat grotere kinderen. Slagharen is echter een prima park om met kleinere kinderen een leuke dag door te brengen.

Welke leeftijd is Slagharen leuk? ›

Attractiepark Slagharen, in het gelijknamige Slagharen (in de gemeente Hardenberg in Overijssel), is een megagaaf attractiepark met meer dan 30 attracties en shows en is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Hoeveel huisjes heeft Slagharen? ›

Het vakantiepark werd uitgebreid tot 100 huisjes.

Wat is het goedkoopste pretpark? ›

Drouwenerzand is het voordeligste Attractiepark van Europa! Het bijzondere aan Drouwenerzand Attractiepark is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt genieten van vers fruit, belegde broodjes, verse dagsoep, frites, snacks, koffie, thee, limonade én ijs.

Wat is het goedkoopste pretpark ter wereld? ›

Het goedkoopste attractiepark is Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken. Daar kost een ticket €18,75 voor volwassenen en €8,04 voor kinderen. Vergeleken met de prijzen van andere populaire grote pretparken in de wereld is de Efteling in Nederland relatief gunstig geprijsd.

Wat is het mooiste pretpark van de wereld? ›

September 2022. Met de felbegeerde Oscar van de attractie-industrie, de "Golden Ticket Award", werd Europa-Park opnieuw bekroond als "beste attractiepark ter wereld".

Is Euro Disney groter dan de Efteling? ›

De Efteling is groter (72 ha) dan het Disneyland main park. Pas met Studio's erbij wint Disney het van de wereld vol wonderen (76 ha).

Wie is de eigenaar van de Efteling? ›

De Stichting Natuurpark de Efteling is onze eigenaar, en die heeft de zorg voor de leefomgeving hoog in het vaandel, al vanaf de oprichting in 1952.” Die zorg gaat een stuk verder dan alleen minder uitstoot van CO2. Het pretpark doet aan afvalpreventie, natuurbeheer, biodiversiteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Hoeveel verdient de Efteling op een dag? ›

De Efteling haalt normaal gesproken gemiddeld per dag meer dan een half miljoen euro omzet. Elke dag waarop het park dichtblijft, kost dus veel geld.

Wat is groter de Efteling of Toverland? ›

Groter dan de Efteling

In vergelijking met de Efteling is het ongeveer een derde van de oppervlakte en in 2017 ontving het zo'n 680 duizend bezoekers (13% van het aantal dat de Efteling bezocht).

Wat is het grootste pretpark van Europa? ›

1. Disneyland – Parijs, Frankrijk. Dat Disneyland Parijs het grootste pretpark in Europa is verbaast je waarschijnlijk niets.

Welk park heeft de meeste achtbanen? ›

Met zijn 15 achtbanen is EnergyLandia het pretpark met de meeste achtbanen in Europa. Naast het grote attractieaanbod, heeft het pretpark ook een waterpark, organiseert verschillende festivals en heeft een grote stuntshow met auto's en motoren.

Wat is het oudste pretpark ter wereld? ›

Dyrehavsbakken (kortweg Bakken) is het oudste - en tevens nog bestaande - attractiepark ter wereld. Het ligt in Klampenborg, aan de rand van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het bosgebied waarin het park ligt is bekend onder de naam Dyrehaven dat "dierenpark" betekent. Bakken is Deens voor "heuvel".

Hoe snel is de snelste achtbaan ter wereld? ›

De snelste achtbaan ter wereld

De Formula Rossa in het pretpark Ferrari World in Abu Dhabi gaat zelfs meer dan 240 kilometer per uur. De snelste houten achtbaan ter wereld is de Son of Beast, deze staat in Paramount's Kings Island ook de VS. Deze achtbaan gaat 126 kilometer per uur.

Wat is het grootste indoor pretpark ter wereld? ›

Voor deze gigantische investering krijg je ook wat, want Warner Bros. World is het grootste indoor pretpark ter wereld. Het park is volledig overdekt en gekoeld met airconditioning, net zoals bijna alle andere pretparken in de regio.

Is de Efteling leuk voor 2 jarige? ›

De Efteling is ook met jonge kinderen het leukste uitje. De entree voor kinderen tot en met 3 jaar is zelfs gratis! Ontdek alle sprookjes in het Sprookjesbos, geniet van attracties voor de allerkleinsten en beleef een onvergetelijke dag. Tip: bezoek de Efteling doordeweeks en profiteer van doorgaans rustigere dagen!

Welk pretpark voor 9 jarige? ›

Hier vind je een lijstje met de beste 8 attractieparken, aangepast voor jongere kinderen, die zeker een bezoekje waard zijn.
 1. Plopsaland – De Panne (B) ...
 2. Park Tivoli – Berg en Dal (NL) ...
 3. Duinrell – Wassenaar (NL) ...
 4. Plopsa Indoor – Hasselt (B) ...
 5. Efteling – Kaatsheuvel (NL) ...
 6. Bellewaerde – Ieper (B) ...
 7. Oud Valkeveen – Naarden (NL)
Jun 14, 2018

Welk pretpark gratis op verjaardag? ›

Gratis naar pretparken

Bij Avonturenpark Hellendoorn en Toverland heb je op je verjaardag gratis toegang. Pretparken als Bobbejaanland en Efteling bieden als je lid bent van de nieuwsbrief goede kortingen aan rondom je verjaardag.

Wat is het oudste pretpark van Belgie? ›

Het eerste echte Belgische park was het Meli Park (het huidige Plopsaland) in Adinkerke, dat werd geopend in 1932.

Hoe groot is Disney Florida? ›

Walt Disney World is een enorm entertainment complex. Het heeft een oppervlakte van 11.031 hectare, wat ongeveer net zo groot is als Manhattan of San Francisco. Hierin liggen vier parken, twee waterparken, 27 hotels en nog veel meer.

Hoeveel Disney parken zijn er in de wereld? ›

Disney heeft twaalf parken, in de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en China. Van Disneyland tot Disney Sea, van Epcot tot Animal Kingdom, van Hollywood Studios tot California Adventure, ze zijn allemaal even magisch.

Waar liggen alle pretparken in Nederland? ›

Lijst van attractieparken in Nederland
AttractieparkPlaatsProvincie
Attractiepark SlagharenSlagharenOverijssel
Attractiepark SprookjeshofZuidlarenDrenthe
Attractiepark ToverlandSevenumLimburg
Avonturenpark HellendoornHellendoornOverijssel
47 more rows

Hoeveel grotten zijn er in Limburg? ›

De Limburgse mergelgroeven zijn ongeveer 250 grote en kleine gangenstelsels die in de afgelopen eeuwen in Nederlands Zuid-Limburg en de Belgische gemeenten Riemst en Heers zijn ontstaan ten gevolge van de ondergrondse winning van krijtgesteente en kalksteen door blokbrekers.

Wat is de mooiste stad van Limburg? ›

# 1.

Roermond is rijk aan veel prachtige oude gebouwen, musea, industrieel erfgoed, mooie parken en gezellige cafés en restaurants. De geschiedenis van de stad is nog altijd terug te zien in het straatbeeld en daarvan zijn de Sint-Christoffelkathedraal en de Munsterkerk mooie bezienswaardigheden.

Wat is het goedkoopste pretpark Nederland? ›

Drouwenerzand is het voordeligste Attractiepark van Europa!

Wat is het kleinste pretpark? ›

De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk, naar eigen zeggen 's werelds kleinste attractiepark, heeft er een nieuwe attractie bij. Niemand minder dan televisielegende Henny Huisman opende deze week een grote sprookjestuin.

Waar is het grootste pretpark ter wereld? ›

Het grootste attractiepark in de wereld staat in Amerika. Het is het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het attractiepark is eigenlijk een verzameling van een aantal grote themaparken. Er vier pretparken: the Magic Kingdom, de Epcot, Disney-MGM Studios en Animal Kingdom.

Hoe oud is Limburg? ›

Het jaar 1867 wordt gezien als hét geboortejaar van de provincie Limburg, zoals we Limburg nu geografisch en bestuurlijk kennen.

Wat is de populairste park in Nederland? ›

De Top 10
PlekPretparkPunten
1Efteling23,31
2Toverland22,06
3Bobbejaanland20,34
4Duinrell19,66
6 more rows

Wat is het meest bezochte pretpark? ›

Wereldwijd
PlaatsThemapark2017
1Magic Kingdom (Walt Disney World Resort)20.450.000
2Disneyland Park (Disneyland Resort)18.300.000
3Tokyo Disneyland (Tokyo Disney Resort)16.600.00
4Tokyo DisneySea (Tokyo Disney Resort)13.500.000
18 more rows

Videos

1. BJORN WIL DE BAAS ZIJN VAN EEN VAKANTIEPARK. BIJ DE LEISTERT
(Later als ik groot ben...)
2. Provincie Limburg: Reeks over streekproducten afl 1
(TV Limburg BE)
3. Zuid-Limburg | KOEN OP DE CAMPING #3
(Omroep MAX)
4. DEZE MAN IS EEN MONSTER...(abnormaal!)😱 - Gelderland ProvincieCup #9
(JordyStorm)
5. Kind Onder Bestel Bus Bekneld | Als de Brandweer
(Als De Brandweer)
6. IK WORD BOOS EN GOOI MET CONTROLLER👿 | Flevoland ProvincieCup #7
(JordyStorm)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 08/06/2023

Views: 5622

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.